Despre felul nostru de a fi, de a găti

Am început să construiesc povestea Bistro1 în anul 2020, având în inimă bucuria de a-i vedea pe cei dragi strânși laolaltă la masă, cu zâmbetele largi pe față și cu ochii mari și pofticioși, privind la bunătățile care se aduc la masă. Bucuria de a fi împreună. Bucuria de a gusta ceva bun alături de cei care îți sunt importanți în viață.

Și mâncarea să fie proaspătă, gătită numai cât trebuie, nici prea sărată, nici prea piperată, ca să poată să se bucure și cei mai mici din familie. Să fie completă, adică și cu legume și cu cărniță delicioasă, aburindă, îmbietoare. Să fie buuună, ca atunci când le gătești celor mai dragi oameni din viața ta.
Iar când bucuria noastră a fost mai mare decât încăpea la masa noastră de acasă - am zis că n-ar fi rău să construim ”o masă și mai mare”, unde să încapă și mai multă lume și să se bucure alături de noi de o mâncare proaspătă și bună, ca la mama acasă.

Pandemia ne-a înfrânat din planurile noastre de a face o masă mai mare și de a invita pe toată lumea să se bucure de bucatele proaspăt scoase din cuptoare. Însă nu ne-a împiedicat să ajungem pe mesele fiecăruia dintre cei care ne-au umplut casa de bucurie și inimile de încântarea că am reușit să le aducem bucate aromate la masă, direct acasă.

Noi ne gândim la fiecare client ca la unul de-al casei noastre și nu legăm relații oficiale de parteneriat, ci relații de prietenie și respect reciproc. Gătim cu grijă și cu drag pentru fiecare. Pur și simplu, ne bucurăm să vă avem la masă și suntem fericiți să vă servim cu ce avem noi mai bun.

 Povești despre mâncare bună

Credem că cele mai frumoase povești copilărești sunt despre momentele în care mama ne pregătește ceva bun sau despre momentele în care bunica ne întâmpina cu gogoși proaspete și aburinde. Povești despre dăruire, perseverență și încredere. Iar dacă unii dintre noi nu au avut parte de povești copilărești, le oferim în dar, odată cu bucuria de a vă livra ceva bun de care să vă bucurați în familie.

De la bunica am păstrat câteva rețete la care ținem din toată inima, dar și povești care ne-au fost spuse la gura sobei, în mireasmă de mere coapte pe sobă și tăiței dulci cu lapte. Mama ne așteaptă mereu cu sfaturi bune și cu cele mai bune bucate tradiționale ardelenești, fiindcă chiar nicăieri și nimenea nu gătește așa de fain ca ea orice zamă, porție de sarmale sau prăjitură cu mere. Nu știu cum să zic altfel decât că… îți vine să le mănânci cu mâinile goale și cu gura până la urechi și numai cât că te-ai opri, că de-ai mai putea… ai mai mânca încă puțin.

Pe lângă preparatele noastre românești, bucătarii noștrii pricepuți vă mai așteaptă cu dulciuri de casă delicioase, preparate inspirate din bucătăria mediteraneană, italiană, franceză, americană și maghiară.

Astfel, dragi prieteni, tot ceea ce facem la Bistro1, facem din pasiune pentru frumos, pentru gustos, pentru sănătos și mai ales, din dragoste față de copii și familie.

Vă invităm să parcurgeți meniul, să comandați în formatul care vi se potrivește, ori la oală, ori în sistem de abonament la meniul zilei, ori pentru evenimente personale sau corporate, suntem aici alături de voi de la aperitive până la dulciuri artizanale și prăjituri spectaculoase.

Abonamente pentru acasă sau birou

Abonamentele se fac pentru o săptămână, pentru minim 2 persoane și se livrează zilnic, de L-V în intervalul 11:30 – 15:30 (în funcție de zonă), în Florești, Mănăștur, Grigorescu și zona centru-gară Cluj-Napoca. Meniul este prestabilit pentru o săptămână întreagă și gândit în așa fel încât să fie diversificat și bogat în minerale și nutrienți. Pentru abonamente, livrarea este GRATUITĂ în zonele desemnate.

Meniu la oală

Pentru evenimente sau dacă doriți livrarea în afara zonelor de livrare pentru Abonamente, puteți accesa meniul HomeCooking și să comandați orice vă face cu ochiul. Veți primi tot preparate proaspete și gustoase, gătite în ziua livrării. Pentru acest format, costul de livrare este 25LEI, iar intervalul în care se livrează preparatele este 14:00-16:00.

Torturi și prăjituri

Fiindcă gătim totul în așa fel încât să fie cât mai proaspăt, avem în bucătărie doar ingredientele de care avem nevoie pentru a găti comenzile zilnice. Astfel, nu putem să face un tort de azi pe mâine și nu putem rezerva un candybar de joi pe sâmbătă. Așadar, dacă doriți să vă servim cu dulciurile preferate, musai să ne dați de știre cu ceva timp înainte ca să putem prepara cremele și blaturile de casă, să le umplem și să le decorăm după pofta inimii. Câteodată, dacă ni se întâmplă să coacem blaturi sau să avem vreun tort în plus, vă dăm de știre numai decât pe pagina de facebook, ca să vă puteți bucura de un dulce savuros pe weekend.

Happy Tummy  – mâncare sănătoasă pentru copilași

Diversificarea copiilor mei m-a învățat o lecție foarte importantă despre felul în care ne raportăm la mâncare. Copiii vor fi entuziasmați de preparatele care ne entuziasmează pe noi, adulții. Iar dacă noi sărim în sus de bucurie când la masă ni se aduce o porție zdravănă de legume aburinte și o friptură coaptă fără ulei și prafuri magice și copiilor noștrii li se va părea cea mai frumoasă poveste culinară.

Iar o viață echilibrată începe cu o alimentație sănătoasă. Nu livrăm doar mâncare, ci livrăm povești despre asocieri și alegeri alimentare corecte. Musai să le predăm copiilor ideea că ceea ce este sănătos – este și gustos și întotdeauna la modă. Și nu, asta nu înseamnă că nu mai mâncăm niciodată burgeri sau pizza sau cartofi prăjiți. Ci înseamnă că încercăm să mâncăm cât mai sănătos, chiar dacă uneori mai facem o excepție și ne bucurăm și de alimente mai bogate în calorii.

Dacă vă interesează povestea noastră despre mâncarea pe care o livrăm în regim de catering la grădinițe și școli, vă invităm cu drag să vizualizați secțiunea catering, din cuprinsul acestui site.

Vă așteptăm cu drag și vă dorim poftă bună!

MENIURI ȘI COMENZI

Aștazi, dupa multă vreme în care am studiat, am creat si m-a preocupat în primul rând asigurarea aportului de nutrienți și vitamine pentru dezvoltarea armonioasă a corpului, am adaptat rețete, până am reușit să găsesc o formulă care funcționează pentru întreaga familie. Am creat un meniu variat, cu preparate diverse și gătim numai din ingrediente proaspete, provenite în mare parte de la producători autohtoni.

Iar fiindcă ingredientele pe care le folosim sunt de cea mai bună calitate, nu ne permitem să le risipim, motiv pentru care, vă gătim tot ceea ce doriți – dar numai pe bază de PRECOMANDĂ cu cel puțin 24-48h/înainte. Ne aprovizionăm cu materii prime proaspete, DUPĂ ce primim comanda, fiindcă nu ținem stocuri de marfă perisabilă, iar gătirea preparatelor se face strict în ziua aleasă pentru livrare.